Nyheder

Skrevet: søn, 11/08/2019 - 09:55

Holbæk Arts mangeårige kunstguide, Liva Lopez, har denne sommer valgt at takke af, men bliver afløst af to nye, dygtige kunstguider, der ser frem til at tage imod Holbæk Arts gæster på de netop offentliggjorte rundvisningsdatoer.

Det var med et vist vemod, at vi i forsommeren modtog Livas meddelelse om, at hun var på vej mod nye græsgange. Liva har været kunstguide for Holbæk Art, siden vi begyndte at udbyde kunstrundvisninger i 2014 og har alle dage været vellidt blandt deltagerne. Jagten gik derfor ind på at finde ny kunstguide, der både ville kunne samle folk om en god oplevelse, og som samtidig havde solid kunstfaglig erfaring i bagagen. Heldigvis gav vores jobopslag god respons, endda så god, at vi endte med at ansætte hele to kunstguider, der hurtigt startede i et grundigt oplæringsforløb. Nu er de begge klar til at tage imod Holbæk Arts gæster, når rundvisningerne begynder igen den 7. september, hvor de ser frem til både at præsentere værkerne og kunstnernes tanker, men også motivere folk til selv at danne sig indtryk og fortolkninger af kunsten.

De nye kunstguider er:

Rikke Volf

Rikke har mere end 20 års erfaring i at formidle kunst og kunstneriske processer. Hun er selv billedkunstner med uddannelse fra Danmarks Designskole og kunstakademiet i Warszawa. Gennem tiden har hun undervist på bl.a. højskoler, efterskole og aftenskoler for både store og små grupper. Hun elsker, når kunsten rykker ud i gader og stræder, fordi det giver liv og bringer os tættere sammen.

Morten Tillitz

Morten er uddannet billedkunstner fra Det Jyske Kunstakademi og Muthecius Kunsthochschule in Kiel. Han har været museumsformidler på Brandts Klædefabrik, undervist på Designskolen i Kolding og på flere kunstskoler og højskoler.

Kom og mød Rikke eller Morten på nedenstående datoer. De glæder sig til at møde jer og være Holbæk Arts ansigt udadtil, når turen går rundt til udvalgte værker fra Holbæk Arts tre events i hhv. 2014, 2016 og 2018.

 

 

Skrevet: tir, 25/06/2019 - 11:39

Folkeskoleklasser landet over får nu mulighed for at bruge Holbæk Arts værker som en del af deres dansk- eller billedkunstundervisning.

Formidlingen af samtidskunst til alle aldre har altid været en hjørnesten i Holbæk Arts arbejde. Siden 2014 har vi arbejdet lokalt på at styrke børn og unges kendskab til og glæde ved kunst i form af kunsteventen, YOUNG ARTist, og nu tager vi skridtet videre med gratis undervisningsmateriale, som folkeskolelærere kan downloade fra Holbæk Arts hjemmeside og bruge i undervisningen. Materialet er udviklet af Helena Notkin og Line Juel Petersen med støtte fra Kultur- & Skoletjenesten Midt- og Vestsjælland og omfatter PDF’erne:

Follow the ARTline – målrettet undervisning i billedkunst – valgfag

Shhhh! Kunsten fortæller – målrettet undervisning i dansk og billedkunst på mellemtrinnet

Undervisningsmaterialet tager både udgangspunkt i værkanalyse og åbner op for en refleksion over, hvilket aftryk kunsten sætter på byen, og hvilken rolle kunst kunne spille på elevernes skole. Ligeledes indeholder materialet både skriveopgaver og kunstneriske opgaver, hvor der skal fotograferes, klippes og klistres.

Holbæk Art håber, at rigtige mange skoler vil tage materialet til sig, og modtager gerne feedback fra lærere, ligesom vi gerne modtager elevers kreative bud på løsninger af opgaverne. Vi står også gerne til rådighed for klasser, der måtte ønske en guidet rundvisning. Kontakt os på info@holbaekart.dk for mere information.

 

 

Skrevet: tor, 13/06/2019 - 09:09

Holbæk Art har med stor glæde modtaget denne meddelelse om en flot donation fra Sparekassen Sjælland Fonden:

Sparekassen Sjælland Fonden støtter lokalt kunstprojekt

Holbæk Art løfter Holbæk til nye kulturelle højder, fortæller områdedirektør i Sparekassen Sjælland-Fyn om baggrunden for fondens støtte. 

Det lokale kunstprojekt, Holbæk Art, har netop modtaget en donation på 30.000 kr. af Sparekassen Sjælland Fonden. Bestyrelsesformand i Holbæk Art, Lene Floris, fortæller, at donationen er en håndsrækning, som bidrager til, at Holbæk Art kan videreudvikles: 

”Med donationen kan vi både udvikle og forstærke det arbejde, vi har gang i – det vil bl.a. sige kontakt til nye kunstnere og kuratorer – og udvide vores samarbejde med andre kulturaktører i Holbæk. Vi er utroligt glade for, at Sparekassen Sjælland Fonden støtter op det lokale kunstliv.”

Holbæk Art bringer samtidskunst ud i det offentlige rum – fx i form af malerier på byens bygninger og gavle. Samlingen udvides hvert andet år med nye kunstværker, og næste gang Holbæk kan få glæde af ny kunst byens gader er i foråret 2020. 

Holbæk i nye perspektiver 

Områdedirektør i Sparekassen Sjælland-Fyn, Henrik Møllegaard, fortæller, at Sparekassen Sjælland Fonden støtter Holbæk Art, fordi det kaster farve på Holbæks bymidte og er med til at markedsføreHolbæk som kulturby:

Holbæk Art forskønner Holbæk og viser den fra nye perspektiver. På den måde løfter Holbæk Art vores by til nye højder kulturelt, hvilket gør Holbæk mere spændende for potentielle tilflyttere og turister. Og det vil fonden med en donation gerne være med til at støtte op omkring,” forklarer områdedirektøren.

 

 

Skrevet: lør, 08/06/2019 - 19:58

Hos Holbæk Art er det ikke kun vores kunstnere, der er kreative. Vores frivillige kan også være yderst kreative både til at udtænke gode ideer, og være fikse på fingrene. På billederne ses vores frivillige i gang med at folde de gamle plakater fra eventen i 2016, som ikke blev solgt, om til kunstposer. Plakaternes stive papir gør, at kunstposerne nemt holder formen og kan stå selv. De er perfekte som gave, eller som blikfang i hjemmet, der fortæller en god historie om både kunst og genbrug. Hvis du gerne vil eje en af de kunstposer, så har du muligheden ved at melde dig ind i vores støtteklub, Kunstven. Her er velkomstgaven blandt andet en kunstpose inklusive et kunstkatalog. Så ligesom plakaterne ikke er gået til spilde, vil kunstposerne heller ikke gøre det.

Meld dig ind i Kunstven her.

Se billeder af kunstposerne her.

 

 

 

 

Skrevet: ons, 29/05/2019 - 14:31

Holbæk Art vil igen i år være at finde på Krags Brygge under Skvulp-festival fra den 7.-8. juni. Kom og få en snak med vores frivillige, der rigtig gerne vil høre om dine oplevelser med Holbæk Art eller et af vores værker. Har du lyst til at få et friskt indtryk af Holbæk Art, vil der begge dage være mulighed for at komme på gratis rundvisninger, hvor der som noget helt nyt i år vil være rundvisninger tilrettelagt specielt til børn. Tilmelding ikke nødvendig. Bare mød op ved vores stand på starttidspunktet.

 

Skrevet: tir, 30/04/2019 - 17:24

Når Holbæk Art hvert andet år kan bringe en række nye værker af professionelle samtidskunstnere til byen, så skyldes det, at en lang række virksomheder og fonde har valgt at støtte vores arbejde økonomisk. Men vi har brug for alle, der vil give en håndsrækning til kunsten.

Kunstven er Holbæk Arts medlemsklub for private, der også gerne vil støtte op om Holbæk Arts arbejde. Som Kunstven går dit kontingent ubeskåret til Holbæk Arts arbejde for mere kunst i byrummet, og udløser en lang række fordele:

Bliv Kunstven for 300 kr. om året og få:

* Velkomstgave til nye medlemmer: En kunstpose med et kunstkatalog

* Rabat på Holbæk Arts Kunstkatalog, når der udgives et nyt (1 katalog pr. medlem)

* 1 gratis deltagelse i en Holbæk Art-kunstrundvisning (gælder kun almindelige rundvisninger og aftenrundvisninger)

* Personlig invitation til arrangementer

* Kunstven-certifikat, som du selv kan printe

Læs mere om Kunstven og med dig ind her.

 

 

 

Skrevet: søn, 28/04/2019 - 08:11

Holbæk Art har været på besøg i en række af byens venteværelser for at tilbyde dem et gratis kunstkatalog over Holbæk Arts værker. Kunstkataloget er givet med et ønske om, at det ligger fremme til fri afbenyttelse, således at kunder og patienter kan bruge tiden i venteværelserne på at blive klogere på de værker, der omgiver dem, og måske få lyst til at opsøge mere viden om Holbæk Art eller købe deres eget eksemplar af kunstkataloget. Kig efter kataloget, næste gang du sidder i et af Holbæks venteværelser, og fordriv ventetiden med flotte procesfotos og spændende værkbeskrivelser fra alle Holbæk Arts tre sæsoner.

 

 

Skrevet: tor, 04/04/2019 - 19:58

Holbæk Art har fået tilsagn om 200.000 kr. fra Holbæk Kommune.

I går i Nordvestnyt kunne man læse, at Holbæk Kommune har bevilget 200.000 kr. til Holbæk Arts arbejde i 2019 og 2020, en del under det beløb, vi havde ansøgt. Vi er klar over, at kommunen har mange opgaver at løse og glæder os over, at der trods dette er opbakning til vores arbejde. Det betyder, at Holbæk Art nu intensiverer arbejdet med fundraising både hos store fonde og i forskellige offentlige puljer. Det hidtidige helt unikke samarbejde med lokale virksomheder i form af både økonomisk støtte og naturaliesponsorater fortsætter og skal styrkes. Vi håber, at mange vil støtte Holbæk Art fremover.

Vi arbejder også på at skabe nye partnerskaber og på at hverve nye ”Kunstvenner”. Bliv medlem og støt samtidskunsten i Holbæks byrum for blot 300 kr. årligt. Mere om kampagnen om kort tid. Se mere her.

Holbæk Arts kurator Milena Høgsberg arbejder ufortrødent videre med at finde kunstnere til eventen i 2020, og vi glæder os til at kunne præsentere nye værker i 2020.

 

 

Skrevet: ons, 03/04/2019 - 07:47

Vidste du, at man kan købe en privat rundvisning med Holbæk Art?

Holbæk Art tilbyder firmaer, foreninger eller andre større grupper at komme på en privat arrangeret rundvisning til Holbæk Arts værker for blot 1000 kr. pr. gruppe (max 25 personer). Rundvisningen tager udgangspunkt i gruppens ønsker, både hvad angår dato, tid, og hvilke værker turen skal gå forbi.

Vil I slutte af med fællesspisning, har vi en samarbejdsaftale med Restaurant SuRi, så vi kan tilbyde en velsmagende måde at runde jeres oplevelse af på. Dette aftales individuelt og tillægges prisen.

Kontakt vores rundvisningsleder Mogens Christiansen på info@holbaekart.dk for at høre nærmere.

 

 

Skrevet: tir, 26/03/2019 - 10:57

Fra i dag, tirsdag den 26 marts, kan billetterne til sommerens rundvisninger købes på Æglageret.

Det nye program for den kommende rundvisningssæson er netop offentliggjort, og omfatter alle de nye værker fra 2018, samt udvalgte værker fra 2016 og 2014. Rundvisningerne afholdes på lørdage, hvor formiddagen byder på en rundvisning, som slutter med en indbydende frokosttallerken på Restaurant SuRi, mens rundvisningen om eftermiddagen er uden frokost.

Som noget nyt får du denne sæson mulighed for at opleve værkerne præsenteret af helt nye rundvisere. Holbæk Art har netop afsluttet ansættelsesprocessen, hvor to nye kunstrundvisere er kommet med på holdet. Holbæk Art oplever fortsat stor efterspørgsel på rundvisningerne, og da vores faste rundviser gennem mange år, Liva, vil søge nye udfordinger på den anden side af sommeren, har vores rundvisningsleder, Mogens, valgt at øge temaet med to kompetente nye kræfter. Begge vil blive præsenteret nærmere, når de er kommet ind i arbejdet, og vi glæder os til at se, hvilket præg de vil sætte på rundvisningerne. 

Husk at børn under 14 år deltager gratis på rundvisninger uden frokost, så tag gerne hele familien med.

Se alle datoerne her: 
Frokostrundvisninger
Rundvisninger uden frokost

Vi glæder os til at se jer.